Onlar(?) Zihinlerimizi Kontrol Edebilirler mi? Necati, Bilgi Güvenliği Ajansının ortaklarındandır. Ajans, Bilgi Doğrulama sistemine sahiptir. Sistemi kurduktan sonra sinir ağları üzerinde dolaşan bilgilerin birçok noktada değişikliğe uğradığını, bazen olayları saptırmak ve yanıltmak isteyenlerin, bazen rakiplerini etkilemek isteyen sermaye sahiplerinin ve bazen de siyasi odakların bilgiyi saptırdıklarını fark ederler. Saptırılan bir bilginin bozulduğu noktayı ararken vardıkları adres uluslararası bir istihbarat örgütünü göstermektedir. Sistemin güvenirliğini, yabancı giriş ve saptırmaları engellemek için yeni bir sistem üzerinde çalışmaya başladığı sıralarda, Necati, şehir dışında yapılacak özel bir toplantıya çağrılır. Toplantı için Samsuna geldiğinde, gizli bir topluluğun adamları tarafından kaçırılır. Kaçıranlar, Necatiyi, Uzaktan Zihin Kontrolü konusunda eğitmek istemektedirler. Ancak Necati, onların yaptıklarını iddia ettikleri, dünyaya yön veren zihin kontrolü provokasyonlarını ve deneylerini doğru bulmadığı için eğitimi reddeder.
Geri dönüp de yaşadıklarını anlattığında ona kimse inanmayacaktır. Herkesin kontrol altında olacağı yeni bir dünya düzenini oluşturmak isteyen gizli gruplar var mı? Toplumları etkilemek için normal hayatın içinde etkiler oluşturarak toplumsal olayları gerçekten de başlatıyorlar mı? Sinyaller yollayarak bir kişiyi etkileyip istediklerini yaptırabilirler mi? Komplo teorileri sadece bizleri pasivize etmek ve korkutmak için mi ortaya atılıyor? Yoksa dünyayı gizli gizli yöneten yeraltı örgütlerinin kendi aralarındaki çatışmaların birer kurbanları mıyız? Bunları merak edecek, roman boyunca aklınıza getirecek ve sorgulayacaksınız. Feyzeddin Alpkırayın bu ilk romanını büyük bir heyecanla okuyacaksınız.
Güncel olaylarla bağlantılı birçok konuyu satıralarında irdeleyen bu kurgu roman son yıllarda Türkiyedeki gelişmeler için bazı ipuçları da içeriyor. Kitptaki birçok konu hayal mahsulu olmasına rağmen özellikle Ergenekon, Balyoz gibi darbe davalarının gündemde olması, bazı psikolojik harp tekniklerinin ifşa olması, terör örgütlerinin değişen stratejileri ile birlikte değerlendirildiğinde komplo teorisi şeklindeki kurgunun gerçeklerden çok da uzak olmadığı görülecektir.
Zihin kontrol operasyonları, kitlelerin yönlendirilmesi, bilgi manipülasyonu, dinleme cihazları gibi birçok merak konusu yanında bilgi güvnliğinin önemine de dikkat çeken BGA (Bilgi Güvenliği Ajansı) son yıllarda artan siber savaş ve hacker, hacking kavramları ile birlikte dikkat çekmektedir.
Herkesin kontrol altında olacağı yeni bir dünya düzenini oluşturmak isteyen gizli gruplar var mı?
Toplumları etkilemek için normal hayatın içinde ekiler oluşturarak toplumsal olayları gerçekten de başlatıyorlar mı?
Sinyaller yollayarak bir kişiyi etkileyip istediklerini yaptırabilirler mi?
Komplo teorileri sadece bizleri pasivize etmek ve korkutmak için mi ortaya atılıyor?
Yoksa dünyayı gizli gizli yöneten yeraltı örgütlerinin kendi aralarındaki çatışmaların birer kurbanları mıyız?
Bunları merak edecek, roman boyunca aklınıza getirecek ve sorgulayacaksınız.
Google Play üzerinden E-Kitap Satınal