E-kitap okumak keyiflidir. Özellikle yaz aylarında kitap kurtları okumak için daha çok fırsat bulabilirler. Tatil beldesinde veya memlekette köyde okumak için bol bol vakit bulabilirsiniz. Ancak bir problem vardır ki yanınızda taşıyabileceğiniz basılı kitap sınırlıdır. Oysa e-kitap okuyucunuz varsa oldukça çok sayıda e-kitabı yanınızda taşıyabilirsiniz.

Eğer bir e-kitap okuyucunuz yoksa bile zaten yanınızda taşıdığınız cep telefonunuz yanı zamanda bir e-kitap okuyucudur. Peki e-kitapları nerede bulabilirsiniz. Bu konuda seçenekleriniz oldukça çok çeşitlidir.

  • E-Kitap satış siteleri

Bildiğimiz kitap satış sitelerinin bir çoğu aynı zamanda e-kitap satışı da yapmaktadırlar. DR kitap satışının yanı sıra e-kitap satışı da yapmaktadır. Bunun gibi e-kitap bölümü olan diğer siteler de İdefix, Ötüken Yayınevi, Serbest Kitaplar,

  • E-kitap sunan kurum ve kuruluşlar

Türkiye’de e-kitap konusunda öncü sitelerden olan alt-kitap çoğunlukla ücretsiz e-kitaplar sunmaktadır. Buradaki e-kitaplar korsan değildir. Müellifleri tarafından izinli olarak ücretsiz sunulmaktadır. E-Kitap Arşivi bazı ücretsiz kitaplar bulunmakta

Milli Eğitim bakanlığı EBA Portalı birçok dijital ders kitabı sunmaktadır.

Kültür Bakanlığı da sitesinde birçok ücretsiz dijital kitap sunmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bursa Belediyesi, Sivas Belediyesi, Kayseri Belediyesi, Kocaeli Belediyesi, Denizli Belediyesi, Şanlıurfa Belediyesi kendi yayınlarını ücretsiz dijital kitap olarak sunmaktadır.

  • Ücretsiz (korsan) e-kitap siteleri

B-ok.org sitesi, birçok ücretsiz sitede arama yapmakta ve aradığınızı bulmanıza yardımcı olmaktadır. Kitap İndir bazı ücretsiz kitaplara link vermektedir.

  • E-Dergi Kaynakları

Turkcell abonesi iseniz Turkcell Dergilik ile birçok dergi indirebilirsiniz.

  • İngilizce e-kitap kaynakları

E-kitap kavramının en eski çıkışı da sayılan Project Gutenberg binlerce kitaba ulaşmanızı sağlayabilir.

Aynı zamanda kendine ait e-kitap okuyucuları da bulunan Amazon Kindle, Kobo, Barnes & Noble’un Nook‘u ile birçok dijital kitaba ulaşabilirsiniz. Ayrıca cep telefonunuzdan Google Kitaplar ve Apple iBookstore ile birçok dilde dijital kitap alıp okuyabilirsiniz. Bu platformlarda hem satın alabileceğiniz hem de ücretsiz dijital kitaplara ulaşabilirsiniz.

Feed Books üzerinde de hem ücretli hem de ücretsiz birçok dijital kitaba ulaşabilirsiniz. Book Boon teknik, akademik ve ders kitaplarının ücretsiz indirilebildiği gayet güzel bir site olup kitaplar bazı sponsor firmalara ait reklamları içermektedir. Free Booksy, Kindle, Kobo, Nook, Apple cihazları fark etmeksizin; her cihazınız için bedava e-kitap sunmaktadır. eReaderIQ, Openlibrary de birçok dijital kitaba ulaşabileceğiniz kaynaklardandır.

free-ebooks, Scribd , 4eBooks , ManyBooks , FreeBookSpot , AskSam Ebooks , FreeTechBooks , GetFreeEBooks , FreeComputerBooks , KnowFree , OnlineFreeEBooks , MemoWare , OnlineComputerBooks , SnipFiles , The Online Books Page , Globusz , Baen Free Library , eBookLobby , BookYards gibi birçok kaynaktan da dijital kitaplara ulaşabilirsiniz.

Leave A Comment

Recommended Posts

Ravza-i Mutahhara. Hz. Muhammedin Kabri
Alıntı ŞİİR

Mevlid-i Nebi Kutlu Olsun

Sakın terk-i edebden kûy-ı mahbûb-ı Hudâ’dır buNazargâh-ı İlâhî’dir Makâm-ı Mustafâ’dır bu Felekde mâh-ı nev Bâbü’s-Selâm’ın sîneçâkidirBunun kandîlî Cevzâ matla-ı nûr u ziyâdır bu Habîb-i Kibriyâ’nın hâbgâhıdır fazîletdeTefevvuk kerde-i Arş-ı Cenâb-ı Kibriyâ’dır bu Bu hâkin pertevinden oldu deycûr-ı adem zâilAmâdan içti mevcûdât çeşmin […]